Kristjan Loek

  • Ishockey-fan
  • Flat white-elsker
  • 567 timers in-game i FM
  • Vinyl-samler
  • Far

Jeg hedder Kristjan Løk, er 28 år og bor i Holbæk. I hverdagen huserer jeg som efterskolelærer på Midtsjællands efterskole. Jeg underviser, med delikat kaffeånde, i Verdensborger-fag, fotografi og samfundsfag. Mine eftermiddage og weekender bruger jeg på analog- og digital fotografering. Udover at tage bryllupsbilleder, er jeg glad for portrætter og bybilleder. Det er blandet herfra jeg har hentet meget inspiration til min dokumentariske tilgangsvinkel til bryllupsfotografering. Hvis jeg ikke er at finde på en kaffebar eller durumshop i mit gamle nabolag på Nørrebro, hænger jeg ud med min lille familie.

Jeg har taget bryllupsbilleder i fem år og er stadig helt ekstatisk omkring det! Det er et privilegium, at ens arbejde er, at fotografere en betydningsfuld dag for to mennesker. Det er sjældent, man møder det oprigtige og spontane smil brudeparret har på læberne i ens hverdag – så dagen er forbundet med glæde, spænding og forløsning.

Jeg forsøger med mine billeder at fortælle en historie. En historie, som skiller sig fra de andre. En historie, hvor I kan se jer selv i den. En historie, hvor atmosfæren og stemningen fra dagen bliver afbilledet. En historie – jeres historie. Derfor er det essentielle for mig, at de fotografier jeg laver ved jeres bryllup, er billeder der viser, hvem I er som personer, og altså ikke nødvendigvis modebilleder til Euroman, Elle, Vogue eller Vi Unge.